JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sender Premier League

TV 2 overrasker seerne med Premier League-fotball på Zebra søndag kveld.

Norges Fotballforbund besluttet å utsette hele den 9. serierunden i eliteserien etter at 95 spillere ble tatt ut i streik fredag.

Oppgjøret mellom Stabæk og Strømsgodset var i utgangspunktet ikke rammet av streiken, men andre klubber ønsket det annerledes. Det er beklagelig, synes sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

– Vi hadde en mulighet med Stabæk - Godset og ville ha den som toppkamp, noe som hadde gjort oss mindre skadelidende. Dette ønsket de to klubbene og Norsk Toppfotball, men andre klubbers ønske endret det.

– Jeg synes det er beklagelig, men vi må forholde oss til at det er sånn det er, sier Jansen Hagen til NTB.

Engelsk ball

Det betyr at TV 2 står med 6,5 timers sendeflate som gaper imot dem. Det resterende fylles opp av engelsk toppfotball, noe Jansen Hagen håper vil glede seerne.

– På søndag sender vi Manchester United - Blackpool på TV 2 Zebra. Der vil det også bli innklipp fra viktige hendelser i de andre kampene.

– Fra klokken 19 kjører vi oppsummering fra den siste serierunden i Premier League. Da har vi blant annet muligheten til å gå inn live fra Old Trafford. Det er morsomt for oss å kunne gi seerne live Premier League-fotball som en erstatning, sier han.

I tillegg har kanalen opplevd trykk fra seerne om å sende bunnoppgjøret mellom Wolverhampton og Blackburn. Den vil fotballinteresserte kunne oppleve på TV 2 Sport, hvor det vanligvis vises norsk fotball.

TV-programmet viktigst

De økonomiske konsekvensene rundt utsettelsen av eliteserierunden er det tidlig å si noe om. Jansen Hagen er klar på at den viktigste prioriteringen er å fylle sendeflaten.

– Det er klart at dette reiser en rekke spørsmål, fordi utsettelsen berører mange parter. Men vår utfordring er å gjøre de redaksjonelle skadevirkningene så små som mulig. Vi er fortsatt nysgjerrige på hva vi viser etter klokken åtte på søndagskvelden, sier TV 2s sportsredaktør. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse