JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Føles ikke bra

Spillerne i Vålerenga synes det er beklagelig at flere i dag måtte ut i streik, og håper på en snarlig løsning.

Talsmann for Vålerengas NISO-medlemmer, André Muri, bekreftet overfor NTB at striden rundt retten til å velge eget arbeidsutstyr er hovedårsaken til streiken.

Håndballspillere, ishockeyspillere og fotballspillere, deriblant åtte fra Vålerenga er tatt ut i streik. Blant fotballspillere dreier utstyrskonflikten seg først og fremst om frie valg av utstyr som fotballsko og keeperhansker.

– Personlig er jeg storfornøyd med Adidas, sa Muri til NTB og henviste til andre spillere for å finne noen som ikke er tilfredse.

Midtstopperen ikke ut til å ut til å være komfortabel med å tale NISOs sak, og var helt tydelig ikke en glad mann fredag. Men Muri understreket at han stiller seg bak spillerorganisasjonens avgjørelse om å streike.

Syklet hjemover

En annen av spillerne som ble tatt ut i streik, Freddy dos Santos, satte seg på sykkelsetet og tok fatt på hjemveien etter å ha blitt informert om NISOs avgjørelse.

– Jeg hadde håpet at man skulle komme fram til en løsning før dette. Men nå er streiken en realitet, og da er det bare å komme seg hjem, sa backen.

Dos Santos og de sju øvrige spillerne som er tatt ut i streik er nå pålagt å levere fra seg alt treningsutstyr som tilhører Vålerenga, og må holde seg unna all organisert trening med klubben.

– Jeg stiller meg solidarisk bak NISO som kjemper for flertallet. Men jeg håper dette går over kjapt. Dette var ikke noe moro forrige gang, og det føles ikke bedre nå, konstaterte dos Santos.

Han var også med under historiens første streik i norsk idrett i 2002. Den gangen var det uenigheter rundt tariffoppgjøret som førte til streik.

Håper på rask løsning

Spillertalsmann Kristofer Hæstad er ikke blant de 16 Vålerenga-spillerne som er NISO-medlemmer. Han blir dermed værende på treningsfeltet som før.

– Det er ikke gøy å miste åtte spillere fra trening. Vi håper de kan komme til enighet og få en rask løsning. Vi har bare lyst til å spille fotball. Jeg har forståelse for at enkelte sliter med for eksempel fotballsko som ikke er gode nok. Vi er stort sett fornøyde med Adidas, påpekte VIFs midtbanesliter.

– Du får ha god ferie, Muri! meldte Kristofer Hæstad til midtstopperen før han løp til treningsfeltet for restitusjonstrening. Muri forsvant i motsatt retning og må holde seg borte fra Vålerengas organiserte treninger fram til det foreligger en løsning på konflikten.

NISO leder Joachim Walltin uttalte tidligere fredag til NRK at gjennomgåelse av kontrakter og styrking av spillernes oppsigelsesvern er andre årsaker til at NISO og NHO Idrett ikke kom fram til en løsning på uenighetene. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse