JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regner med snarlig løsning

Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo tror streiken er over med det første.

Han støtter spillerne i kravet om fritt skovalg og en ukes sommerferie.

Ingen av hans spillere er tatt ut i streik. Eliteserien har fått rødt lys for en stund framover.

– Vi kunne jo trenge en liten pause, så for oss er det ikke så ugunstig slik sett. Men vi må passe på hva vi gjør overfor publikum og tilhengerne. En langvarig prosess vil kunne ødelegge, sier Fagermo til NTB.

Forstår spillerne

Hans Odd-lag tapte torsdag 2-3 hjemme mot Stabæk etter å ha ledet 2-0 til det 78. minutt.

– Valg av støvler er viktig for spillerne. Det vet alle som har spilt fotball. For oss er dette greit. Klubben har avtale med den beste leverandøren, men jeg kan forstå andre spillere i dette spørsmålet. Jeg synes også at en ukes sommerferie bør være noe man har garantert.

– Jeg føler heller ikke at det er helt riktig å henge ut spillerne som bortskjemte. Jeg tror denne streiken er avblåst om få dager og rett over helgen, sier Fagermo.

Odd skulle etter planen møtt Brann i Bergen mandag.

Hardt

Men serierunden er utsatt. Partene står meget langt fra hverandre. Det skal ikke ha vært tilløp til tilnærming den siste tiden.

Konflikten skaper problemer på mange fronter. Oppkjøringen til landslagets viktige EM-kvalkamp mot Portugal (4. juni) vil kunne forstyrres en god del.

25. og 26. mai skal det etter planen spilles NM-runde. NFF opplyser at det mandag vil ta stilling til hva som skjer med denne.

Disse klubbene er tatt ut i streik: Brann, Fredrikstad, Molde, Sogndal, Start, Tromsø, Viking, Vålerenga og Aalesund.

De 95 eliteseriespillerne som er tatt ut i streik vil ikke kunne trene på klubbenes område eller med klubbenes utstyr. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse