JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan få sone i Frankrike

Dersom Dominique Strauss-Kahn blir kjent skyldig og dømt for seksuelt overgrep, vil franske myndigheter støtte en begjæring om utlevering.

Det er den franske innenriksministeren Claude Guenant som sier at Strauss-Kahn vil få støtte fra hjemlandet hvis han ber om å få sone i Frankrike.

Guenant understreker at han ikke vil spå utfallet av den svært så omtalte saken der den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) er siktet for seksuelt overgrep og voldtektsforsøk mot en stuepike på et hotell i New York.

Men dersom Strauss-Kahn blir kjent skyldig, og han selv ønsker å få sone straffen i et fransk fengsel, vil franske myndigheter støtte en begjæring om utlevering, sier Guenant til radiostasjonen Europe 1 søndag.

Planlegger forsvar

Samtidig sitter hovedpersonen selv i husarrest i New York og planlegger sitt forsvar sammen med sine advokater.

– Han vil erklære seg ikke skyldig og til slutt kommer han til å bli frikjent, sa hovedforsvarer Benjamin Brafman til den israelske avisa Haaretz søndag.

Strauss-Kahn slapp fredag ut av varetektsfengsel, og sitter nå under strenge vilkår i husarrest i en leilighet på nedre Manhattan, i hjertet av metropolens finansdistrikt.

Han får ikke lov å forlate leiligheten, som er overvåket både av kameraer og av en bevæpnet sikkerhetsvakt. I tillegg vokter en bevæpnet politimann inngangen til leilighetskomplekset med adresse 71 Broadway, der mange skuelystne har samlet seg utenfor.

Privatdetektiver

Strauss-Kahn har hyret et helt kobbel av forsvarere ledet av stjerneadvokaten Benjamin Brafman. Forsvarsadvokaten har representert mange kjendiser tidligere.

Den en gang så mektige IMF-sjefen har også hyret flere privatdetektiver som vil gjøre sitt beste for å snuse opp alt som den 32 år gamle stuepiken har foretatt seg i løpet av sitt liv.

Kvinnen er enke, kommer fra det afrikanske landet Guinea og bor sammen med sin datter på et hjem for hivsmittede. Hun må regne med å få livet endevendt og bli mistenkeliggjort for alt mulig.

Misfornøyde naboer

De øvrige beboerne i 71 Broadway er ikke spesielt begeistret over å ha fått en ny nabo.

I et brev til leietakerne, som avisen Wall Street Journal har fått tak i, skriver huseieren at han ikke var blitt rådspurt i forkant, men at han har fått forsikringer om at Strauss-Kahn blir værende i leiligheten bare fram til begynnelsen av neste uke. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse