JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bred støtte til idretten

Det er bred politisk enighet om å gi idretten mer av tippemidlene. Dermed øker presset mot regjeringen.

Arbeiderpartiet vedtok på partiets landsmøte i april å øke idrettens andel av overskuddet i Norsk Tipping på bekostning av kulturen. Fremskrittspartiet har gått inn for det samme, og nå slutter Høyre seg til.

– Vi i Høyre ønsker å foreta det samme grepet som Ap, sier stortingsrepresentant Linda C. H. Helleland til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dermed øker presset på SV og Senterpartiet. Det er flertall på Stortinget uansett hva regjeringen og de minste regjeringspartiene lander på, hevder Høyres talskvinne.

Lokale anlegg

– Høyre støtter i utgangspunktet idrettens forslag om å endre tippenøkkelen for å sikre barns og unges deltakelse i lokal idrett, sier hun og viser til at det er et etterslep på utbygging av idrettsanlegg på rundt to milliarder kroner.

– Høyre er opptatt av å ivareta barn og unge. Disse idrettsmidlene må derfor brukes lokalt, presiser Helleland.

– Men selv om dette betyr en nedtrapping av den delen av tippenøkkelen som går direkte til kulturformål, så vil ikke kulturen tape på omleggingen, sier hun og lover at endringen vil bli kompensert for idrettens del i kommende statsbudsjetter.

Mange dropper ut

Linda C. H. Helleland er bekymret over at mange unge etter kort tid faller fra den organiserte idretten.

– Vi må spørre oss hvorfor dette skjer. Et av svarene er flere idrettsanlegg og sikre at dagens anlegg er oppdaterte og gode, sier hun og peker på at bare rundt halvparten av 15-åringene har en time fysisk aktivitet hver dag.

Stortingsrepresentanten fra Høyre etterlyser en helhetlig gjennomgang av anleggspolitikken og finansieringssystemet for idrettsanlegg.

– Reglene for tildeling baserer seg på en tradisjonell tilnærming der det i liten grad legges til rette for andre private eller offentlige samarbeidspartnere, sier hun anbefaler at private aktører inkluderes i alternative finansieringsmodeller. (ANB)

Annonse
Annonse