JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik kan stoppe Lotto-trekning

Det kan gå mot streik ved Norsk Tipping, og i slutten av neste uke kan blant annet tippekupongen og Lotto-trekningen ryke.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Vi går til mekling fordi vi har fått et altfor dårlig tilbud på den økonomiske siden. Så enkelt, og så vanskelig er det, sier kartellsekretær Øystein Gudbrands til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Årets lønnsoppgjør er over for mange av oss, men i Norsk Tipping er det ennå dramatikk.

Torsdag formiddag leverte LO Stat og Norsk Tjenestemannslag (NTL) varsel om plassoppsigelse for 34 NTL-medlemmer i Norsk Tipping. Hvis ikke meklingen på mandag ender med enighet før midnatt natt til tirsdag, vil om lag 25 prosent av de 140 NTL-medlemmene i Norsk Tipping være i streik tirsdag morgen.

Spill i andre uttak

Men ettersom første streikeuttak går på lønn, IT-drift og vaktmestere, er det andre streikeuttak tirsdag som kan ramme neste helgs Lotto-trekning og øvrige spill. Det er nemlig fire dagers frist for å ta ut ytterligere medlemmer i streik, men det holder for å ramme spill og trekninger neste helg.

Kartellsekretær Gudbrands ønsker ikke å kommentere hvordan det andre streikeuttaket blir seende ut før det blir aktuelt tirsdag morgen.

– Vi tar stilling til det når streiken er et faktum, sier han.

– Reell fare

– Vi ønsker ikke å spekulere i om meklingen ender med streik, men vi håper på en løsning. Men det er altså en reell fare for konflikt, sier Peer Jacob Svenkerud som er direktør for Kommunikasjon og Samfunnsavdelingen i Norsk Tipping til ANB.

– Uansett vil vi respektere arbeidslivets spilleregler, og vil forberede oss på å håndtere en eventuell konflikt deretter, sier Svenkerud.

Resten på skinner

LO Stats tillitsvalgte med ansvar for forhandlingene i Spekter-området melder for øvrig at årets tariffoppgjør har vært det minst problematiske på mange år. Det meste har ifølge LO Stat gått på skinner. Områder som Posten, Avinor/OSL, NSB og NRK fullførte sine forhandlinger på rekordtid. Også helseforetakene kom til enighet med LO Stat. (ANB)

Annonse
Annonse