JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flåthen rimelig fornøyd

LO-leder Roar Flåthen kan leve med at LO-kongressen ikke fikk det helt som den ville i den nye uføreordningen.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Det har vært knallharde tak mellom LO og regjeringen om den nye uføreordningen som ble lagt fram fredag, mange måneder på overtid. Men LO-leder Roar Flåthen bruker mildere ord når han beskriver tautrekkingen.

– Det har vært en god dialog i det faglig-politiske arbeidet rundt uføreordningen. LO har dessuten fått gjennomslag for mye, selv om vi ikke har fått 100 prosent av det vi ville ha, sier Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

LO har gått på et tap i forhold til kravet om at uføres alderspensjon skulle skjermes helt fra levealdersjustering.

– Regjeringen har gått langt for å skjerme uføre for virkningene av levealdersjusteringen, sier imidlertid Flåthen nå, og peker på at dette skjer gjennom flere ulike grep:

Overgangen fra uføretrygd til alderspensjonsettes til 67 år. Uføre skjermes for tre firedeler av det mekaniske utslaget levelevealdersøkingeninnebærer. Levealdersjusteringen ble halvert for alle etter tariffoppgjøret i 2008. Nå er det innført en ytterligere halvering for uføre.

Flåthen mener også at regjeringen viderefører en inntektssikring som er blant verdens beste for de som faller ut av arbeidslivet.

– Også i framtiden sikres uføre en trygg og verdig alderdom på linje med de yrkesaktive, sier Flåthen.

Han er særlig fornøyd med nivået på framtidens uføretrygd, og at det blir lettere å kombinere arbeid og trygd. (ANB)

Annonse
Annonse