JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Krigserklæring mot uføre

Mange uføre vil få mindre å rutte med med reduksjon i fribeløpet. Det sier Jarl Ovesen i FFO.

christina.halvorsen@anb.no

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) presenterte regjeringens forslag til ny uføretrygd og alderspensjon til uføre fredag.

Regjeringen vil redusere fribeløpet som uføre kan tjene ved siden av stønaden, til 0,4 G. Dette mottas med stor misnøye i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO)

– Dette er rett og slett en krigserklæring mot landets uføre, sier assisterende generalsekretær Jarl Ovesen FFO.

Lover kamp

Ovesen lover nå knallhard kamp om fribeløpet.

– Vi er helt sikre på at Regjeringens forslag om innstramminger i fribeløpet vil føre til betydelig inntektstap for svært mange uførepensjonister som i dag har en viss arbeidslivsdeltakelse. I tillegg frykter vi at det nye systemet er utformet på en slik måte at det i praksis vil gi mindre arbeidslivsdeltakelse fra uføres side enn i dag, sier Ovesen.

– Overgangsordningen for de som er innenfor ordningen i dag er et lite plaster på såret. Det er veldig bra, men det er ikke tvil om at noen vil få det dårligere, sier Ovesen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Mye bra

Ovesen mener imidlertid at det også er mye bra i forslaget.

– Det at de er så tydelige på å si nei til alle innstramminger i retten til uføretrygd er vi veldig glade for, vi er veldig glade for at de beholder barnetillegg og at de gjør det lettere å kombinere arbeid og trygd. Her skal regjeringen ha ros, sier Ovesen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse