JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen bankstreik

Partene i bankoppgjøret ble enige om en ny tariffavtale ved 2.30-tiden natt til tirsdag, to og en halv time på overtid.

Dermed blir det ikke streik i bankene.

– Det har vært en lang og seig natt. Det vanskeligste punktet var en avtale om kompetanseutvikling for de ansatte i finansnæringen, opplyser riksmeklingsmann Kari Gjesteby til NTB.

Meklingen omfattet medlemmer i Finansforbundet (YS) og LO, i både bank- og forsikringsnæringen. I første omgang var planen å ta ut 15.500 bankansatte i konflikt.

Forbundsleder Jorunn Berland i Finansforbundet kaller resultatet akseptabelt.

– Det har vært tøft, men vi er glade for å unngå streik som ville fått konsekvenser for mange. Vi har fått bedre bestemmelser om sammenhengen mellom kompetanseheving og lønn, og vi har fått en økonomisk ramme som er blant de beste resultatene som er oppnådd i år, sier Berland.

Resultatet av meklingen ble et generelt tillegg på minst 5.400 kroner og maks 10.500 kroner på de ulike lønnstrinnene i regulativet for finans. Rammen for oppgjøret er 4,2 prosent. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse