JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flåthen avfeier Frp

LO-leder Roar Flåthen mener Norge aldri hadde blitt det lykkelige annerledeslandet uten samarbeidet mellom LO og Ap.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Frps Siv Jensen og Christian Tybring-Gjedde har de siste dagene gått til frontalangrep på det fagligpolitiske samarbeidet mellom Ap og LO. Politisk korrupsjon, mener Frp.

I Stavanger, der LOs representantskap har oppsummert og hyllet de siste årenes fagligpolitiske regnskap, ristes det kraftig på hodet.

– Uten en sterk fagbevegelse, og politiske partier som har det samme ideologiske grunnlaget, hadde vi ikke hatt noen norsk modell slik vi kjenner den i dag, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Gjennom krisen

Den norske modellen, som gjerne vekker beundring eller misunnelse i andre europeiske land, kjennetegnes blant annet av en omfattende velferdsstat og et velfungerende trepartssamarbeid i arbeidslivet.

– Vi brukte mye tid i det fagligpolitiske arbeidet på å sikre arbeidsplassene og holde stø kurs gjennom finanskrisen. Det lyktes vi bedre med enn noe annet land i Europa, slår Flåthen fast.

Rike onkler

Det tror han ikke hadde skjedd i like stor grad uten det fagligpolitiske samarbeidet. Han konkluderer også med at gode ordninger for alt fra pensjon og uføretrygd til sykelønn neppe hadde vært så gode uten fagbevegelsens innflytelse.

– Vi representerer norske arbeidstakeres interesser. Det er motsetningen til Frp og Høyre sine rike onkler. De er mer opptatt av hva som gavner egen lommebok. Vi jobber bredt for folk flest, sier Flåthen.

At Aps varslede økning av fradraget for fagforeningskontingent skulle være et korrupt uttrykk for LOs egeninteresser, stiller han seg nærmest helt vantro til.

– Utspillene fra Frp vitner om desperasjon i kjølvannet av dårlige meningsmålinger. De pleier å komme med slike utsagn foran hvert valg. Dessuten avslører det hvilken holdning de har til fagbevegelsen, mener Flåthen. (ANB)

Annonse
Annonse