JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uttalelse fra ITFs veitransportseksjon

ITF er gjort er gjort kjent med at DHL Supply Chain i Oslo, Norge har gitt tillitsvalgt Monica Okpe urettmessig avskjed.
Monica Okpe er en av de mest aktive tillitsvalgte i Norsk Transportarbeiderforbund og hun var sentral i transportarbeiderstreiken i Norge i 2010. Hun er ikke den eneste tillitsvalgte som er oppsagt av DHL, og den internasjonale transportarbeiderføderasjonen, ITF, har derfor, sammen med UNI, satt i gang en kampanje for å sikre og bedre de faglige rettighetene i DHL.
Avskjeden er ikke et isolert tilfelle. Det virker som om det er et mønster for hvordan DHL forholder seg til sine ansatte internasjonalt. Som eksempel har vi nylig sett tilfeller av anti-faglige aktiviteter fra dette selskapet i land som Colombia, Sør-Afrika og India.
DHLs angrep på tillitsvalgte og de faglige rettighetene i selskapet kan ikke aksepteres verken i Norge eller i andre land.
ITFs veiarbeiderseksjon gir sin fulle støtte til Monica Okpes og Norsk Transportarbeiderforbunds kamp for å få henne gjeninnsatt i jobben i DHL Supply Chain og gir den internasjonal støtte og solidaritet som er nødvendig for å bringe denne tvisten til en vellykket avslutning.
(Uttalelsen ble enstemmig vedtatt på vegtransportseksjonens møtei Gøteborg 9. juni 2011)
Annonse

Flere saker

Annonse