JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber om klimamøter med LO

Fremskrittspartiet inviterer LO-leder Roar Flåthen og NHO til klimasamtaler for å få Flåthen til å innse at han egentlig mener det samme som partiet.

Flåthen selv mener et slikt møte vil være fånyttes.

LO markerer avstand fra Frps klimapolitikk utad, men organisasjonen er egentlig enig med Frp. Flåthen trenger bare å overbevises om det, mener stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp).

– Vi bør gjøre felles front i klimapolitikken. Men da må LO–lederen slutte å feiltolke Frps klimapolitikk for å markere avstand til oss, sier Solvik–Olsen til NTB.

Treffpunkter

I forrige uke tok Flåthen til orde for å frafalle klimaforlikets mål om nasjonale CO2-kutt. Solvik-Olsen mener dette utspillet «var et ekko av Frps politikk».

NHO fulgte denne uken opp. Frp ønsker nå å avklare standpunkter med NHO og LO i klimapolitikken.

– Endelig får vi i gang en svært nødvendig debatt om virkemiddelbruken i klimapolitikken. Frp, NHO og LO har åpenbart mange treffpunkter, og vi bør snakke bedre sammen. LO må slutte å skyve Frp unna med feilaktige påstander om Frp. Derfor inviterer vi Flåthen til et møte med oss, slik at vi kan oppklare misforståelser, sier Solvik–Olsen.

LO bør erkjenne at Frp best ivaretar LOs interesser i klimapolitikken, mener Solvik-Olsen.

Flåthen sier nei

LO-lederen selv sier han gjerne diskuterer klimapolitikk, men avviser invitasjonen fra Frp.

– Vi diskuterer gjerne klimapolitikk med hvem det skal være. Men så lenge Frp distanserer seg fra den norske klimadebatten ved å stille seg utenfor klimaforliket i Stortinget og heller ikke anerkjenner konklusjonene fra FNs klimapanel om at klimaendringene er menneskeskapt, er jeg redd for at et slikt møte vil være fånyttes. Vi står fast ved at det er stor avstand mellom Frp og LOs syn i klimapolitikken. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse