JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forberedt på nye Libya-bidrag

Norge er innstilt på å bidra med nye militære bidrag i Libya hvis krigen ikke er over om fire uker. Det sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap).

Han mener at Norge kan bidra hvis det skulle være behov for det, men innser at dette ikke gjelder kampfly, skriver Klassekampen.

– Jeg ser det ikke som sannsynlig at Norge bidrar med kampfly i Libya igjen, sier han.

Ingebrigtsen vil ikke gå nærmere inn på hvilke måter Norge kan komme til å bidra, men tidligere har det blitt spekulert på blant annet minesveipere, overvåkingsfly, mindre fly til bruk i elektronisk krigføring og de nye fregattene.

Statssekretæren i Forsvarsdepartementet deltok onsdag på SVs åpne seminar om Libya-krigen, og var meget kritisk til SVs ønske om å trekke seg ut av Libya.

– Dersom NATO trekker ut flyene kan vi stå overfor et blodbad i Libya om fire uker. Hva gjør verden, Norge, Ap og SV da? Er vi villige til å stå med ansvar for det? spurte Ingebrigtsen.

Det som begrenser hvor mye Norge kan bidra med, er i første rekke ikke en politisk uenighet, men Forsvarets egne kapasitetsproblemer. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse