JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stuepikenes venn

Linn Pilskog har fagbevegelsen i blodet. Og blodet bruser hissig når hun kjemper for å gi stuepikene anstendige arbeidsforhold.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Stuepikene skal ha faste og trygge jobber, fastslår hun.

Langt fra alle har det. Og i Bergen har hoteller outsourcet arbeidsplassene. Det betyr at jentene mister arbeidskolleger, får et langt dårligere arbeidsmiljø og mange må reise langt og mye mellom jobbene. Selv har hun deltidsjobb som servitør ved Hotell Norge i Bergen. Men det var gjennom LOs sommerpatrulje at hun fikk øynene opp for den dårlige behandlingen av en utsatt yrkesgruppe.

– Fagbevegelsen må gjøre noe med dette, fastslår hun engasjert. Og har tro på at det gir resultater.

– Jeg har sett at det vi driver med virker, at det nytter at vi står sammen, at det er da vi oppnår, resultater, sier Linn Pilskog som studerer sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen når hun ikke jobber deltid.

Pilskog er et kjent navn i Bergens fagbevegelse. Faren, Roger Pilskog, var blant annet tidligere leder av LO i Bergen. Men hun benekter at det er farens påvirkning som har gjort at hun har havnet som faglig aktivist, medlem av AUF og medlem av ungdomsutvalget i Fellesforbundet. Dessuten - de er langt fra enige i alt! Og klubblederen ved hotellet hvor hun jobbet som værelsesbetjent etter videregående skole, skal ha sin del av æren. Det var han som spurte om hun kunne tenke seg å bli med på LOs sommerpatrulje. Dermed var det faglige engasjementet tent. Og det faglige og politiske engasjementet går langt utover arbeidsforholdene ved Bergen sine hoteller og restauranter.

– Jeg er imot oljeboring i nord, utenfor Lofoten og Vesterålen, fastslår hun om en av hovedsakene på den kommende LO-kongressen. Dit skal hun ikke. Men hun var representant på Arbeiderpartiets landsmøte i begynnelsen av april som fattet vedtak om ikke å begynne oljeboringen i kommende stortingsperiode. Det betyr at hun er positiv til det fagligpolitiske samarbeidet.

– Jeg er for at LO skal støtte de partiene som støtter LOs saker. LO er en interesseorganisasjon som jobber for å få gjennom sine saker, og det vil være helt unaturlig å gi støtte til for eksempel Fremskrittspartiet, selv om de ha en viss oppslutning blant LOs medlemmer. Og jeg synes det at LO og Arbeiderpartiet møtes i samarbeidskomiteen er helt i orden, selv om jeg skjønner dem som mener det motsatte?

Går alt som hun håper er hun ferdig utdannet statsviter om fem år. Jobbene i fagbevegelsen vokser ikke på trær, men det hadde vært fristende.

–Tiden vil vise hvilke veier som åpner seg, sier Linn Pilskog.

LO-Aktuelt nr. 8/2009

Bor: Bergen

Studier: Sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen

Verv: Medlem av Fellesforbundets ungdomsutvalg

Jobb: Deltidsstilling som servitør

Forbund: Fellesforbundet

Annonse
Annonse

Bor: Bergen

Studier: Sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen

Verv: Medlem av Fellesforbundets ungdomsutvalg

Jobb: Deltidsstilling som servitør

Forbund: Fellesforbundet