JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Angriper regjeringen

Venstre-leder Trine Skei Grande gikk til kraftig angrep på regjeringens klimapolitikk i sin tale til landsstyret lørdag.

– Denne regjeringen vil ikke gjøre noe som helst som monner for å redusere utslippene fra noen sektor, sa Skei Grande i sin tale, som er den siste hun holder til landsstyret før høstens kommunevalg.

Klimapolitikken var tema for den største delen av talen.

– Grunnen til at det er så vanskelig å gjennomføre kutt i Norge er ikke at politikerne har undervurdert hvor vanskelig det er. Grunnen er at vi har en statsminister og et Finansdepartement som mener vi ikke trenger å kutte i Norge, sa Venstre-lederen, som mener at regjeringen undergraver klimaforliket.

– Jeg er enig med Frederic Hauge: Venstre får til mer på miljø sammen med Høyre enn SV får til sammen med Arbeiderpartiet, sa Skei Grande.

Fattigdom

I sin tale var hun også innom temaer som fattigdomsbekjempelse, integrering og utdanning.

Heller ikke på området fattigdomsbekjempelse hadde Skei Grande mye godt å si om regjeringen.

– Vi foreslår en stor satsing på å bekjempe fattigdom. Mens regjeringen stort sett konsentrerer seg om å bekjempe rikdom. Det er ikke slik, som regjeringen synes å tro, at fattige blir rikere hvis rike blir fattigere, sa Skei Grande.

Fremskrittspartiet fikk også sitt pass påskrevet. Skei Grande brukte tid på å imøtegå kommentarer Frps Per Willy Amundsen har gitt til Brochmann-utvalgets rapport om velferd og migrasjon. Hun mener Amundsen forenkler og trekker ting ut av sin sammenheng.

– Vi må dessverre leve med at det ikke er alle som er like opptatt av det å lese, og som ikke bryr seg så veldig om de er grundige og etterrettelige eller ikke. Vi må leve med at Per Willy Amundsen har funnet seg en tabell på side 250 av de 520 sidene som han kan bruke til å stigmatisere alle norske muslimer, sa Skei Grande blant annet.

Lokalvalg

Venstre-lederen så i sin tale framover mot lokalvalget.

– Lokalvalg er alltid viktig for Venstre. Vi vil flytte makt ned til lokalnivået, fra staten til kommunene, sa Trine Skei Grande til landsstyret, som var samlet på Klækken hotell på Ringerike.

Ved årets kommunevalg stiller 6.877 kandidater til valg for Venstre i 311 kommuner.

Ved forrige kommunevalg fikk Venstre en oppslutning på 5,9 prosent, og har i dag ordfører i 13 av landets kommuner. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse