JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Opplæring er viktig

– Det er viktig at alle som trenger det, får opplæring i hvordan de kan takle vanskelige situasjoner, sier Jarle Berge, hovedtillitsvalgt og leder i NTL NAV.

Han mener at kurs i samtaleteknikker som kan hindre at en samtale med en bruker utvikler seg i feil retning, til trusler om vold eller verre, bør tilbys dem som har behov for det.

– Jeg frykter at NAV ikke prioriterer denne typen kursing, i kampen med å få unna sakene, sier Berge.

Berge understreker at det viktig med sikkerhetsrutiner og utforming av lokalene som trygger de ansatte.

– Når en ansatt vet at det venter en vanskelig samtale i møte med en bruker, må vedkommende melde fra til en kollega først. I det åpne kontorlandskapet vi har nå, er det lettere for kolleger å følge med på det som skjer med andre kolleger. I samtalerom skal saksbehandler ha fluktmulighet, og det skal være vinduer til kontoret som gjør at andre kan se inn, sier han. Noen har også alarmknapp på kontoret.

Annonse
Annonse