JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Grei gevinst i «Tippinga»

NTL-medlemmene i Norsk Tipping fikk ikke jackpot, men rett før fristen gikk ut la arbeidsgiver nok penger i potten til at de fikk igjen for innsatsen og litt til.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

NTL og Norsk Tipping ble ikke enige om tariffoppgjøret, og endte i mekling i slutten av mai.

Etter å ha vært lite optimistiske, fikk NTL til slutt et resultat de kunne leve med og streik ble unngått.

19 000

Det måtte imidlertid mekles på overtid for å finne en løsning.

Meklingsmann Nils Dalseide la fram et forslag en halvtime på overtid, som begge parter aksepterte.

Før meklinga var NTL klare på at de ikke ville akseptere en lønnsutvikling som var dårligere enn andre grupper i Norsk Tipping.

Resultatet betyr at de NTL-organiserte får et lønnstillegg på 1,7 prosent, pluss 9500 kroner.

Det utgjør mellom 15 500 og 19 000 kroner for medlemmene, og et snitt på litt over 17 000 kroner.

I tillegg ble det bestemt at en partssammensatt gruppe skal gjennomgå hva som skal inngå i det økonomiske grunnlaget foran neste oppgjør.

Brukbart

Leder Gjermund Nedgård i NTL Norsk Tipping sier det ville blitt streik dersom Norsk Tipping ikke hadde økt tilbudet de ga før meklingen.

Det gjorde de, og dermed kunne han akseptere tilbudet.

– Alt i alt er jeg fornøyd med at vi fikk til et brukbart resultat i kroner og øre, som gir mest til gruppene med lavest inntekt. Samtidig fikk vi også et spiselig tillegg for de med høyest inntekt, fordi vi til slutt fikk mer penger på bordet, sier han.

Samtidig er han kritisk til at Norsk Tipping inngikk avtaler med andre organisasjoner, med en ramme på 3,6 prosent. Det ville gitt for lite til NTL-medlemmene til at Nedgård ville akseptert det.

– Den rammen låste arbeidsgiver seg fast i når de endelig kom i reelle forhandlinger med NTL. To tredeler av de organiserte i virksomheten er NTL-medlemmer, og vi mener arbeidsgiver i sterkere grad må forholde seg til dette, og har signalisert det tydelig overfor arbeidsgiver, sier han.

Positivt

Forbundssekretær Tor Erik Granum i NTL deltok i meklingen, og han er fornøyd med at de fikk løftet tilbudet fra Norsk Tipping.

– I gjennomsnitt kom det 3000 kroner mer til alle i forhold til siste tilbud før mekling. Jeg er i utgangspunktet fornøyd med at arbeidsgiver også har bevegd seg. Jeg hadde ikke tro på at de ville bevege seg i det hele tatt, og når de har bevegd seg så mye ser jeg det som positivt, sier han.

Granum er også fornøyd med at begge parter er enige om å gå i dialog for å få et bedre samarbeidsklima i Norsk Tipping.

Annonse

Flere saker

Annonse