JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Menn topper listene

Tre av fire toppkandidater til høstens valg er menn.

Også nedover på listene er det flest menn.

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå utgjør menn 58 prosent av alle kandidatene som er på valg i høstens lokalvalg, skriver Bergens Tidende.

Og 72 prosent av listetoppene er menn.

– Vi menn gir mer blaffen i kritikk. Vi trenger ikke bli elsket av alle. Jeg tror kvinner er mer vare, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat på Stord, Harry Herstad, om hvorfor han tror menn er i flertall på partilistene.

– Det er det største sprøytet jeg noen gang har hørt, repliserer byrådslederen i Bergen, Monica Mæland (H). Hun sier at kvinner i politikken verken er sarte eller uforberedt på å få kjeft.

Ingrid Guldvik som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Lillehammer, sier at hun kjenner til eksempler på at kvinner har opplevd politikken som mer belastende enn menn.

– Kvinner kan nok oppleve det som mer belastende å møte borgere etter at de har fattet upopulære vedtak, sier Guldvik.

Men forskeren vil ikke forklare dette med biologiske forskjeller mellom kvinner og menn, men heller mer til kulturelle forklaringsmodeller.

– Jeg tviler på biologi. Det blir litt voldsomt å si at det ligger i genene, sier Guldvik til Bergens Tidende. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse