JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fredag starter valget

Allerede fredag kan du gi din stemme til høstens kommune- og fylkestingsvalget.

1. juli er den første dagen det er mulig å avgi stemme for dem som ikke kan stemme valgdagen.

Alle som forhåndsstemmer før 9. august, må henvende seg til kommunen og avtale tid for å stemme. Verdt å merke seg er at det ikke er noen angrefrist. Den som har forhåndsstemt, kan ikke stemme på nytt valgdagen. Det er heller ikke mulig å forhåndsstemme flere ganger.

I ti kommuner er det mulig å forhåndsstemme via internett fra 10. august. Kommunene som deltar i forsøket med elektronisk stemmegivning er Bodø, Bremanger, Hammerfest, Mandal, Radøy, Re, Sandnes, Tynset, Vefsn og Ålesund.

Den ordinære forhåndsstemmegivningen starter 10. august og varer fram til 9. september. Valgdagen er mandag 12. september.

Det er bostedet 30. juni som avgjør hvor man skal stemme. Den som flytter etter denne datoen, må stemme i sin gamle kommune.

Dersom velgeren ikke har anledning til å stemme i kommunen vedkommende er manntallsført i, kan forhåndsstemme avgis i hvilken som helst kommune. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse