JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjør øko-mat tilgjengelig

Økologisk kjøtt og melk skal nå gjøres mer tilgjengelig.

Det er beskjeden fra landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Økologisk landbruk er i en utviklingsfase som fortsatt preges av ubalanse mellom produksjon og etterspørsel. Ikke alt som produseres som økologisk, blir omsatt som økologisk vare.

– Derfor er det nå nødvendig å rette mye av innsatsen mot markedet. Bruk av utviklingsmidlene skal i 2012 rettes inn mot å gjøre kjøtt og melk mer tilgjengelig. En ekstra innsats skal rettes mot storhusholdningene, sier Brekk til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

44 millioner

Satsingen på økologisk landbruk videreføres med 44 millioner kroner i 2012, men innsatsen innrettes annerledes.

Det satses mer på markedsutvikling og storhusholdinger.

Det blir ikke ordinær utlysning av midler til nye prosjekter for utviklingstiltak innen økologisk landbruk for 2012. Etablerte prosjekter og satsingsområder følges opp og vil få mulighet til fortsatt støtte.

15 prosent

Prosjekter rettet mot salgsleddet i verdikjeden skal prioriteres. Blant suksesskriteriene er økt markedsadgang for økologiske produkter i dagligvarehandelen og storhusholdninger.

Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2020, skal være økologisk. I regjeringserklæringen pekes det videre på at Norge henger etter andre land i å gjøre økologiske varer tilgjengelig for forbrukerne. Derfor skal dette området styrkes.

Regjeringen ønsker at det offentlige går foran som ansvarlig forbruker ved å etterspørre miljøvennlige varer og varer som er tilvirket med høye etiske og sosiale standarder. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse