JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Domfelte nigerianere sendt ut

Onsdag kveld ble 14 nigerianere tvangssendt ut av Norge. Ni av dem er domfelt for over 50 straffbare forhold.

Det er den første uttransporteringen som starter fra Norge i regi av EU-samarbeidet Frontex.

Ni av dem som ble sendt ut er domfelt eller bøtelagt for til dels alvorlig kriminalitet, og til sammen er de dømt for mer enn 50 straffbare forhold. Flere av disse ble hentet rett fra soning. Det opplyste justisminister Knut Storberget (Ap) på en pressekonferanse i Oslo torsdag.

Narkotikalovbrudd

Alle de domfelte har dommer for narkotikalovbrudd og i tillegg er de dømt for trusler, falsk ID, grov vold og generell vinningskriminalitet.

– Vi har sett i løpet av de siste to årene Justisdepartementet har hatt ansvaret for utlendingsfeltet at det viktigste vi kan gjøre er å effektuere utvisningsvedtak. Antall tvangsreturer har økt betydelig, og flere straffedømte sendes nå ut, sier Storberget.

Ved utgangen av mai har 385 straffedømte blitt sendt ut, mot 223 i samme måned i fjor. Økningen er på 72 prosent, men må også sees i sammenheng med at politiets økte innsats mot kriminelle utlendinger har gitt resultater.

Internasjonal operasjon

Flyet med de uttransporterte tok av fra Gardermoen klokken 21 onsdag kveld og landet i Lagos torsdag morgen.

– Fra Oslo kom også nigerianere fra Sverige og Finland før flyet mellomlandet i Østerrike og hentet utviste fra Danmark, Tyskland, Ungarn og Frankrike, opplyser kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud i Politiets utlendingsenhet til NTB.

Utsendelsen natt til torsdag var den 24. uttransporteringen via chartrede fly i år. Ni av disse flyene har gått til Nigeria og åtte til Irak. De øvrige uttransporteringene har hatt Russland, Kongo, Kosovo, Montenegro og Serbia som destinasjoner.

I hele 2010 foretok PU 26 uttransporteringer, hvorav åtte gikk til Nigeria. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse