JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Må vekk fra laugstenkinga

Fellesforbundets Halvor Langseth vil ha mer om seriøsitet, kompetanseutvikling og samarbeid i byggenæringen inn i LO-kongressens næringspolitiske uttalelse.

Forbundssekretær Halvor Langseth er fornøyd med at bygg- og anleggsnæringa nå er inne som eget avsnitt i LOs handlingsprogram.

– Det avsnittet kan vi leve med. Men i den næringspolitiske uttalelsen er vi tilbake til gamle synder, at næringspolitikk på dette området dreier seg om mer penger og strengere byggeforskrifter, sa han fra talerstolen på LO-kongressen.

Seriøsitet

Langseth sa at bygg og anlegg er landets største næring i privat sektor, målt i antall ansatte på byggeplasser, i byggeindustrien og i drift og vedlikehold. Men strukturen minner om det gamle laugsvesenet. Det fremmer ansvarsfraskriving, useriøsitet og sosial dumping – altså det stikk motsatte av kunde- og brukerfokus, samfunnsansvar og investering i kompetanseutvikling, sa forbundssekretæren i Fellesforbundet.

Klima og energi

Forslaget til endring poengterer at bygg-og anlegg er sentral både i forhold til energibruk og klimaendringer. Men strukturen hindrer samarbeid for å heve kunnskapene og møte denne utviklinga.

– Det er bra at kommuner og statlig virksomhet får penger til nybygg og rehabilitering på grunn av krisa. Men LO må også kreve at myndighetene fremmer innovasjon og stimulerer bedrifter som satser på seriøsitet, kompetanseutvikling og samarbeid, sa Langseth.

Annonse
Annonse