JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slik vinner Ap

AUF-leder Eskil Pedersen åpnet AUFs sommerleir på Utøya med et frontalangrep mot høyresidens privatisering.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Jeg er overbevist om at privatisering er en vinnersak for Arbeiderpartiet. Jeg tror det norske folk vil at det offentlige tar ansvar for omsorg og helse. Nå utfordrer vi vårt eget parti til å bli enda tydeligere i kampen mot anbud og privatisering, sa AUFs leder Eskil Pedersen da han åpnet den tradisjonsrike sommerleiren til AUF på Utøya onsdag.

– Markedstenkning og anbudsutsetting av svake grupper er hjerterå Høyrepolitikk. Vi aksepterer ikke at det skal være sånn at mellom anbudstilbud om utførelse av anleggsarbeider, service av ventilasjonsanlegg og seismiske undersøkelser av sjøbunn, så skal det være annonser for omsorg av mennesker, sa Pedersen

Pedersen mener dessuten at høyresiden har skylden for mange av problemene Europa står overfor i dag.

– I nabolandet vårt Sverige er nesten 30 prosent av ungdommene arbeidsledige og andre steder i Europa har tiår med FrP-politikk gjort at store europeiske land står på randen av konkurs. Det er ingen som rammes hardere enn ungdom, slo Pedersen fast. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse