JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever ny giv for elbil

Venstre krever en ny giv for elbilen, og spesielt at offentlig sektor må bruke mer elbil.

Nå kommer de familievennlige elbilene på markedet. Og en undersøkelse Mitsubishi har gjennomført blant sine elbilkjøpere viser at elbilen blir brukt mest til daglig, og at andre biler i større grad blir stående i garasjen. Venstres Borghild Tenden sier til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at dette potensialet må utnyttes og at det må fjernes moms på leasing av elbiler og innføres tilskuddsordning for å stimulere til økt bruk av elbiler.

Skuffet

Tenden er skuffet over at regjeringspartiene, og for øvrig også resten av Stortinget, ikke ville støtte Venstres forslag om å stimulere spesielt offentlig sektor til å ta i bruk flere elbiler.

Av de nærmere 3.000 elbilene i Norge skal under 100 være i offentlig eie, ifølge Norstart.

– Inntil 60 prosent av den offentlige bilflåten kunne vært byttet ut med elbil, mener Tenden, og viser til studier som påpeker at 90 prosent av den offentlige bilparken i Norge kjører under 10 mil per dag, altså godt innenfor rekkevidden til dagens elbiler.

Savner forslag

– Jeg er skuffet over at ingen andre enn Venstre ser behovet for en tilskuddsordning slik at spesielt kommunesektoren får et ekstra incitament til å velge elbil, men først og fremst skuffet over regjeringen og regjeringspartiene ikke har ett eneste forslag eller antydning til tiltak for hvordan offentlig sektor kan øke sin andel av elbiler, sier Tenden.

Elbiler har en rekke fordeler allerede; blant annet tilgang til kollektivfelt, gratis passering i bomringer, gratis parkering på offentlige parkeringsplasser og gratis frakt med riksvegferjer. (ANB)

Annonse
Annonse