JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En nasjonal tragedie

– Dette er en tragedie som ikke bare rammer arbeiderbevegelsen, men hele nasjonen, sier forbundsleder Egil André Aas i Norges Offisersforbund.

may.berg@lomedia.no

– Jeg føler veldig med alle dem som har mistet sine kjære, sier Aas.

Han har offiserskolleger hvis barn var på Utøya, og en venn som har mistet en niese.

– Vi er alle fanget av denne djevelske handlingen som attentatmannen står bak. Det er ufattelig at noen kan utsette uskyldige mennesker for slike handlinger. Dette er et angrep på en hel nasjon. Den tryggheten vi har hatt her i landet er ganske pulverisert, sier Aas.

Han er opptatt av at samfunnet klarer å gjenoppbygge tilliten som en attentatmann utkledd som politimann har revet ned.

– Hvis vi har tapt vår trygghet, så har attentatmannen lykkes. Vi skal gjenvinne tilliten til samfunnet. Derfor er det viktig at vi tar vare på hverandre og på ungene våre.

Aas roser alle som har gjort en innsats etter de katastrofale hendingene i Oslo og på Utøya.

– Alle har gjort en glimrende jobb, fra statsminister Jens Stoltenberg til forsvaret, det sivile hjelpeapparatet og politiet.

Annonse
Annonse