JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Øk dagpengene!

De arbeidsledige fortjener ikke at dagpengene bare er 62 prosent av lønna de har før en blir ledig, mener leder i Fellesforbundet, Arve Bakke. Han vil også at LO skal kreve ventedagene fjerna.

Arve Bakke trakk opp historien fra Victor Normanns tid og fram til nå når det gjelder angrepet på folks økonomi ved ledighet. Normann sørget for at ledige ikke fikk feriepenger av dagpengene.

Men selv om den nåværende regjeringa har gjeninnført denne retten og redusert ventedagene, mener Bakke dette ikke er nok.

En stor belastning

– Den sterke inntektsnedgangen betyr at de arbeidssøkende får en ekstra bekymring utover det å gå ledige. Det får også store konsekvenser for deres privatøkonomi, sa forbundslederen fra talerstolen på LO-kongressen, mener Bakke.

– Ingen vil nok mene at dagpengene skal være det samme som lønna. Men det må være større samsvar enn i dag. Derfor må dagpengegrunnlaget heves noe, syns forbundslederen.

Ingen ventedager

Bakke gikk også til angrep på ventedagene, som i dag er de tre første dagene etter at en har registrert seg som arbeidsledig.

– Jeg kan ikke se en eneste grunn for at det skal være slik. Er du registrert som arbeidssøkende og du har et dagpengegrunnlag, ja da skal du få dagpenger. Det er som Einar Førde sa: Du et ikkje på sikt, du må ete kvar dag! sa han til stor applaus fra salen.

Med dette foreslo Arve Bakke at handlingsprogrammet, under sosial- og velferdsordningene, får en ny setning: Dagpengegrunnlaget økes og ventedagene fjernes.

Annonse
Annonse