JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sjokkert Venstre finner håp

Partileder Trine Skei Grande sier at Venstre som parti er like sjokkert som alle andre, men at hun aner håp.

– Selv opplevde jeg forrige helg i en tilstand av bunnløs sorg. Men den enorme blomstermønstringen på Rådhusplassen mandag kveld ga meg håpet tilbake. Statsministerens budskap om at vi skal bevare det åpne, norske demokratiet og besvare vold med mer demokrati, er selve kjernen, sier Venstres leder.

Hun vil at politikere fortsatt skal gå rundt i gatene og møte folk, delta på møter og arrangementer.

Ute i gatene

– Selv har jeg sett det som et poeng å gå på gata mest mulig. Låser vi oss inne, har terroren vunnet. Jeg tror folk kan få ny tillit til politikken etter en nasjonal tragedie som dette. Mange stopper meg på gaten og sier det er bra at politikerne står oppreist, sier Skei Grande.

Hun erkjenner at det ennå ikke er tid for vanlig politisk virksomhet, men at tonen i den debatten som kommer, når valgkampen en gang gjenopptas, blir svært viktig for den framtidige håndteringen av områder som sikkerhet og innvandring.

Tett kontakt

Partilederen sier det har vært tett kontakt med justisminister Knut Storberget (Ap) og Politidirektoratet om gjennomføringen Unge Venstres sommerleir, som startet lørdag, og at ungdomsorganisasjonen har fått klarsignal når det gjelder sikkerhet.

Hun roser justisministeren og politidirektør Øystein Mæland for deres hjelp med å legge forholdene til rette for at sommerleiren kunne avvikles.

– All mulig skryt av Knut. Han har gjort en kjempejobb for oss, sier Venstres leder.

Sommerleiren ble denne gang åpnet ved at presten Per Arne Dahl leder en minnestund. Det første gang i Venstres historie at en politisk samling innledes på denne måten, sier Skei Grande, men legger til at situasjonen også er helt spesiell.

Hun skal selv tale på leiren søndag. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse