JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil bruke andre ord

Frp-leder Siv Jensen angrer på enkelte begreper hun har brukt. Nå er hun redd for å bruke ord som virker støtende.

To uker før kommunevalgkampen innledes innrømmer Siv Jensen at hun ikke lenger kan bruke de samme ordene som før. Frp-lederen sier til VG både hun og andre politikere nå vil endre fremtoningen i debatter.

– Jeg tror vi alle allerede har endret atferd, og vi kommer ikke til å bli de samme igjen. Jeg tror ingen av oss i våre villeste mareritt kunne forestilt oss en slik nedslakting. Det påvirker oss som mennesker, sier Jensen til VG.

På spørsmål om hun angrer på enkeltbegreper hun har brukt, svarer Frp-lederen:

– Ja, det er det sikkert. Men jeg tror ikke jeg skal utsette meg for den heksejakten. Jeg tror jeg først og fremst skal konsentrere meg om å bidra til verdigheten som en nasjon trenger for å komme gjennom denne sorgen, sier Jensen.

Til Aftenposten sier Jensen at hun mener partiet ikke har noe å skamme seg over.

– Vi skal være stolte av den politikken vi har gått til valg på i årevis som er en del av norsk demokrati. Det er mye farligere for hvilket som helst samfunn hvis tanker, meninger, holdninger og synspunkter ties i hjel fremfor å diskuteres.

Samtidig sier Siv Jensen at hun er livredd for å bruke dagligdagse ord og uttrykk, innøvd politisk retorikk som kan forbindes med ubehag etter terrorangrepene.

– Jeg er livredd for «slip of the tongue», sier Frp-lederen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse