JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frivillige kan bli trukket i lønn

Frivillige som tok fri fra jobben for å delta i hjelpearbeidet ved Utøya, risikerer å bli trukket i lønn.

[Ringerikes Blad] Ikke alle som var borte fra jobben for å delta i det omfattende hjelpearbeidet i dagene etter massakren, kan regne med å få permisjon med lønn.

Støtteapparat

Hjelpemannskapene fra Ringerike Røde Kors sto på i flere dager med det svært krevende arbeidet det var å søke etter døde i Tyrifjorden.

I tillegg var de frivillige en del av støtteapparatet for de mange som trengte hjelp etter massakren fredag 22. juli.

Avhengig arbeidsplass

Reglene for om en ansatt har rett til permisjon med lønn når de er ute på redningsoppdrag, er ulik og avhenger av om vedkommende jobber i staten, i det private næringslivet eller er ansatt i en kommune.

Ringerike Røde Kors hadde til sammen 26 kvinner og menn i aksjon i dagene etter tragedien på Utøya. Bare de som er ansatt i kommunen eller i staten, er sikret lønn med permisjon i dagene de var i aksjon.

Nasjonalt regleverk

– Det burde vært en selvfølge at en som er med på en redningsaksjon ikke blir trukket i lønn for å gjøre en innsats. Det skulle da bare mangle, sier leder i Ringerike Røde Kors, Gro Kristine Juul Ullern til Ringerikes Blad.

Nå håper den lokale Røde Kors-lederen at det i kjølvann av tragedien blir vedtatt et nasjonalt regelverk som gir like regler om rett til permisjon med lønn – uavhengig av hvor den som er med på redningsaksjonen, jobber. (ANB)

Her kan du lese mer om striden rundt de frivillige og lønnstrekk.

Annonse

Flere saker

Annonse