JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO må satse på utdanning

Førstesekretær Eli Ljunggren i Fellesforbundet var en av de mange som la vekt på utdanningspolitikken i debatten på LO-kongressen.

- Vi er ikke tjent med at det fester seg et kompetanseskille i samfunnet. Derfor er det viktig at vi i LO prioriterer utdannings- og kompetansepolitikk, ikke minst nå når arbeidsledigheten griper om seg på nytt, sa Ljunggren.

Stor interesse

Tor Arne Solbakken, som innledet til debatt om handlingsprogrammet, la stor vekt på utdanning, og fikk god gjenklang fra kongressen.

- LO krever en nasjonal strategi og en offensiv tiltaksplan for etter- og videreutdanning. Målet er en kollektiv ordning som gir alle arbeidstakere individuelle rettigheter til finansiering av livsopphold under utdanning. Bare slik kan retten bli reell, og både arbeidsgivere og staten må bidra, understreket Solbakken.

Lærelyst til alle

Eli Ljunggren var en av dem som fulgte opp. - I Fellesforbundet er vi opptatt av en offentlig skole som evner å utjevne sosiale forskjeller og som gir lærelyst til alle, sa hun.

- Det handler ikke om den blå eller mørkeblå eliteskolen med fokus på de som vi vet vil klare seg bra. Det handler om å få tilstrekkelig oppmerksomhet til å utvikle seg så langt individuelle evner og interesser gir rom for. Et trygt fundament for læring, og gleden i det å mestre er noe av det viktigste vi kan gi de unge under utdanning i dag.

Fag- og yrkesopplæring

Ljunggren viste også til behovet for et fag- og yrkesopplæringssystem som gir rett kompetanse til rett jobb.

- Det betyr at partene må ha reell innflytelse og medvirke i utformingen av fag- og yrkesopplæringen. Karlsen-utvalget har kommet med en rekke viktige forslag som vil forbedre og utvikle dagens system uten å innføre nok en reform, sa hun.

Eli Ljunggren poengterte også at læring gjennom hele livet må bli en vane heller enn et unntak.

Annonse
Annonse