JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsetter med roser i valgkampen

Også under årets valgkamp vil Arbeiderpartiet dele ut roser, men det var sterk tvil innad i partiet om man skulle gjøre dette også i år.

Etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya har roser blitt et sentralt symbol i minnemarkeringene. Dette var ifølge Klassekampen årsaken til at Ap var i tvil om hvorvidt man skulle gjøre rosebesøk i årets valgkamp.

– Rosen står for det Arbeiderpartiet alltid har kjempet og vil kjempe for. Den har vært vårt symbol i mange tiår, og det kommer den til å være også i denne valgkampen, sier Aps førstekandidat i Oslo, Libe Rieber-Mohn.

Hun mener det ville vært veldig unaturlig om partiet ikke hadde brukt roser også i år.

Kommunikasjonsekspert Ingebrigt Steen Jensen mener at rosen vil ha en spesiell symbolkraft i årets valgkamp, men tror ikke utdelingen vil ha noe å si for valgresultatet.

– Ap kommer til å gjøre et veldig godt valg, men det skyldes innsatsen partiet har gjort i denne krisesituasjonen, ikke at de bruker symbolladde roser i valgkampen.

Arbeiderbevegelsen har brukt rosen som symbol siden slutten av 1800-tallet, og Aps roselogo, som partiet har brukt siden 1978, henspiller på slagordet om brød og roser - både noe å leve av og noe å leve for. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse