JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bra med sinte sjefer

Sinte sjefer er bra for bedriften og fører til at jobben blir gjort.

Det gjelder i alle fall i bygningsbransjen i Storbritannia.

Byggelederne her bruker rett og slett sinne som en motivasjonsmetode overfor de ansatte, skriver det svenske nettstedet Chef.se.

Sinne-forskning

I britisk bygningsbransje er ren utskjelling en vanlig metode for å få saker gjort og problemer løst, viser en studie fra universitetet i Liverpool, som er publisert i det vitenskaplige tidsskriftet Human Relations.

Forskerne har dybdeintervjuet 19 byggeleder, i alderen 26 til 62 år, i fire forsjellige byggefirmaer. For alle er sinne en måte å tydeliggjøre hierarkiet i bransjen. Byggelderne bruker derfor «sinne-metoden» overfor egne ansatte og for eksempel byggmestre, men ikke overfor lederkolleger og arkitekter.

Det som framkaller utbruddene er i hovedsak medarbeidere som bryter sikkerhetsforskriftene eller juger på jobben.

Jobben gjort

Svarene fra byggelderne tyder også på at sinne blir brukt som en slags pådrivende metode. Uskjellinger fører til jobben blir gjort og at prosjektene følger framdriftsplanen.

Forskerne forklarer sammenhengen mellom sinne og positive resultater med at bygningsbransjen er mannsdominert og sterkt preget av konkurranse.

Selve bransjens natur former med andre ord ledernes oppførsel.

Ikke over alt

Det hører med til historien at tidligere forskning ikke viser en slik sammenhengen mellom sinne og prestasjoner på andre arbeidsplasser.

Det er med andre ord ikke i alle bransjer sjefens utskjellinger gir et bedre jobbresultat... (ANB)

Annonse
Annonse