JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker saklig valgkamp

SV-leder Kristin Halvorsen åpnet lokalvalgkampen i et Tromsø der massedrapene og terror kan få en avgjørende betydning for valgresultatet.

Ferske lokale meningsmålinger tyder på at sympatibølgen for Arbeiderpartiet er så stor at forspranget til den lokale alliansen av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre nesten er spist opp.

– – Hva synes du om skating? fikk Kristin spørsmål om i Tromsø

På rekke og rad rigget partiene seg opp i gågata i Tromsø til den første valgkampdagen i 2011 lørdag. I Tromsø var det SVs valgkampstand som vakte størst interesse ettersom Kristin Halvorsen her møtte velgerne sammen med lokale listetopper.

Færre sleivspark

Halvorsen ser fram til det hun håper blir en «saklig og kunnskapsbasert» valgkamp.

– Det må bli en spesiell valgkamp. Jeg tror først og fremst det vil handle om tonen. Det kommer ikke til å bli så mange sleivspark eller karakteriseringer av andre, sier SV-lederen til NTB.

Hun forsikrer at SV skal være opptatt av å fortelle velgerne hva de kan tilby i lokalsamfunnene.

– Vi vet at vi har en stor jobb å gjøre i å gjenreise tryggheten for barn og unge. Våre folk har stått på for det før. Vi kommer til å gjøre det på nytt, men med en enda større intensitet, sier Halvorsen.

Ap venter

Arbeiderpartiet var ikke til stede. De venter til etter den nasjonale minnemarkeringen 21. august med sin valgkamp.

– Men vi har brukt mye mer krefter de siste tre ukene på det som har skjedd enn det vi vanligvis bruker få flere valgkamper, sier fylkesleder i Troms Arbeiderparti, Bjørn Inge Mo, til NTB.

Han ser det som en stor utfordring å klare å svinge fra sorgarbeidet til «hull i asfalten og småting i de enkelte kommunene».

– Men alt er like viktig for dem det gjelder. Jeg gleder meg faktisk til å komme over i den normale modusen, sier Mo.

Sympatibølge

Onsdag presenterte Nordlys en måling der Arbeiderpartiet i Tromsø gikk fram 12,1 prosentpoeng fra en bunnmåling tatt i juli. Det endret styrkeforholdet kraftig mellom de to blokkene som kjemper om makten i Tromsø. For SV var det små forskjeller.

SVs førstekandidat i Tromsø, Gunhild Johansen, mener det blir feil å si at Utøya-tragedien kanskje kan berge det rød-grønne flertallet som har styrt Ishavsbyen i tre perioder.

– Men jeg tror veldig mange blir oppmerksomme på hva slags kvaliteter vi egentlig har i dette samfunnet. Jeg tror mange av dem som slutter opp om de rød-grønne, vil vise at de støtter det verdigrunnlaget dette samfunnet er bygd opp på, sier Johansen.

SVs ordførerkandidat ønsker lokalt å ta diskusjonen om innvandring og islamfrykt med et Fremskrittsparti som både før og etter Utøya lokalt har varslet at de ønsker innvandringsstopp og renskning av Tromsø-gatene for prostituerte og tiggere.

Saklig debatt

Partileder Kristin Halvorsen gir Tromsø SV følgende råd i denne diskusjonen:

– Vi får gå inn i alle diskusjoner som går med saklige argumenter, tydelige holdninger og verdier i bunn. Jeg registrerer at Fremskrittspartiet har brukt noen uker på å gå i seg selv for å finne ut hva slags politikk de nå står for og hva slags retorikk de nå vil bruke. Vi får se hva de kommer med, men vi er uansett beredt på en saklig og kunnskapsbasert debatt på et tydelig verdigrunnlag, sier SV-lederen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse