JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mange stemmer via internett

Forsøksordningen med elektronisk valg har fått en sterk start. Nesten ni av ti forhåndsstemmer i de utvalgte kommunene kommer via internett.

Ordningen er innført i ti kommuner ved årets kommune- og fylkestingsvalg. Målet er å få økt valgdeltakelse, og interessen så langt er større enn ventet.

Hele 88 prosent av forhåndsstemmene i de ti kommunene som er med i prøveordningen, er avgitt elektronisk, melder NRK.

– Jeg tror nok at jeg kan si at det er kommet flere stemmer enn vi hadde håpet på. Det som er fint er at så langt ser det ut som om de tekniske løsningene har fungert godt, sier statssekretær Dag-Henrik Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet.

Bodø er en av de ti kommunene som prøver ut ordningen. Leder av valgstyret, varaordfører Kirsten Hasvoll (SV) håper flere ungdommer og innvandrere nå vil stemme.

– Jeg tror denne måten å stemme på vil passe disse gruppene godt, sier Hasvoll

De øvrige kommunene som tester ut e-valg er Bremanger, Hammerfest, Mandal, Radøy, Re, Sandnes, Tynset, Vefsn og Ålesund. Internettstemmegivning kommer i tillegg til det vanlige, papirbaserte valget.

Det vil kun være mulig å stemme elektronisk ved forhåndsstemmegivningen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse