JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Benytter ikke fleksibiliteten

Lokalpolitikere fra Høyre og Frp ønsker en mer fleksibel arbeidsmiljølov, men de samme politikerne utnytter ikke mulighetene som finnes.

Det viser tall fra Norgesbarometeret som har undersøkt hva landets lokale folkevalgte mener om arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. Over nitti prosent av høyrepartienes kommunepolitikere vil ha mer fleksible ordninger for arbeidstid, men de samme politikerne ser altså ikke mulighetene.

Frp topper denne statistikken. 36 prosent av partiets kommunepolitikere svarer at de ikke, eller bare i svært liten grad utnytter dagens fleksibilitet i loven.

En bekreftelse

– Dette bekrefter det vi har trodd. Høyre og Frp anklager fagorganisasjoner for å være rigide og lite fleksible, men mulighetene som finnes i dagens lovverk brukes ikke. Hvorfor gjør de ikke det før de roper på lovendring, spør leder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bakgrunnen er regjeringens arbeidslivsmelding som fredag ble presentert. Her gjorde regjeringen det klart at dagens arbeidstidsordninger står fast. Lovverket er fleksibelt nok som det er, var beskjeden fra arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

– Det er viktig for ansattes helse, og dermed kvaliteten i helse- og omsorgstjenesten, at arbeidsmiljøloven ikke svekkes, sier lederen for forbundet som har bestilt undersøkelsen.

Frp slår tilbake

Fremskrittspartiets Robert Eriksson avviser kritikken og slår i stedet tilbake mot fagbevegelsen.

– Jeg har fått tilbakemeldinger fra Fremskrittspartiets tillitsvalgte i kommunene som forklarer situasjonen. I mange kommuner har våre folk foreslått å utnytte mulighetene for mer fleksible arbeidstidsordninger. For å få dette til er vi avhengig av å få fagforeningene med på laget, men når det er Frp som styrer, så setter fagforeningene bremsene på, sier Eriksson.

– Jeg føler at dette blir ekstra vanskelig der vi kommer med forslag om fleksible ordninger. Det virker som at fagforeningene er mer opptatt av et politisk spill mot oss enn å finne de beste arbeidstidene for sine medlemmer, sier Eriksson. (ANB)

Annonse
Annonse