JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kritikk mot Jensen «visvas»

Frps nestleder Per Sandberg fnyser av kritikken mot partileder Siv Jensen.

Frp faller som en stein på VGs partibarometer tolv dager før kommunevalget, og fra enkelte hold stilles det spørsmål om hennes framtid som leder. Partiets oppslutning er nede i 12,9 prosent, mot 16 prosent for bare en uke siden.

Ikke siden kommunevalget i 1999 har tallet vært så lavt.

Tidligere stortingsrepresentant Per Ove Width, ordførerkandidat på Tjøme, sier til VG at det ikke er unaturlig med en lederdebatt, dersom valgresultatet blir dårlig.

Det sier også partiveteranen Knut Hanselmann, ordfører på Askøy. Med et slikt resultatet mener han at også lederspørsmålet må vurderes.

–12-tallet er for dårlig. Vi bør opp 5 prosentpoeng til resultatet vi hadde for fire år siden, sier Hanselmann.

Irritert

Sandberg karakteriserer kritikken mot Jensen som visvas.

– Vi har en valgt ledelse i partiet. Ferdig med det. Jeg kunne sagt mer om kritikken fra enkelte hold, men det egner seg ikke på trykk. Den diskusjonen får vi ta etter valget, sier Sandberg irritert.

Han har ikke sett VGs måling, og svarer et kontant nei på om han har lyst til å se den.

– Jeg har utelukkende fokus på valgdagen 12. september. Det er umulig å forholde seg til denne meningsmålingsterroren. Resultatene spriker fra dag til dag, sier Sandberg til NTB.

Ap opp

Arbeiderpartiet får 32,4 prosent på målingen, opp 2,8 prosentpoeng sammenlignet med InFact-målingen i VG i forrige uke. Den landsomfattende målingen spør hva velgerne ville stemt i et kommunestyrevalg.

Høyre styrker seg med 0,6 prosentpoeng til 25 prosent, et nivå der partiet ser ut til å ha stabilisert seg. KrF får en etterlengtet framgang på 1,8 prosentpoeng til 7,2 prosent. SV gjør det også bra med en framgang på 1,4 til 6,3 prosent.

Venstre får 5,3 (-1,1), Sp 5,7 (-1,4) og Rødt får 1,9 (-0,5).

Valgforsker og professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, mener Frps lave oppslutning skyldes dårlig politisk håndverk av partiet.

– De har gjort en veldig dårlig valgkamp så langt. De kom skjevt i gang, og har heller ikke greid å løfte seg i debattene. Det er ikke et parti i storform, sier Todal Jenssen til VG. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse