JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Høyre best på skole

Selv om skolepolitikken prioriteres høyt i SV, viser en meningsmåling at velgerne synes Høyre er best på å løse utfordringene i skolen.

Det viser en undersøkelse som Synovate har utført for Dagbladet. På spørsmålet om hvilket parti som er best på å løse utfordringene på samfunnsområdet skole og utdanning, svarer 25 prosent Høyre, 22,9 prosent Arbeiderpartiet og bare 9,7 prosent SV.

Valgforsker Bernt Aardal mener resultatet i undersøkelsen, som ble foretatt i begynnelsen av valgkampen, rimer godt med virkeligheten.

– Den største endringen over tid gjelder SV som har hatt ansvar for skolepolitikken de siste seks årene. SV har hatt en veldig fallende kurve som skoleparti, og har ikke lykkes i å holde grepet på dette saksfeltet, sier Aardal.

Også det gamle skolepartiet Venstre sliter med velgernes aksept på dette området. Bare 4,5 prosent mener Venstre er best på skolepolitikk.

På områdene eldreomsorg, helse- og sosialpolitikk, samferdsel, skatter og avgifter og innvandring har velgerne, med god margin, mest tiltro til Arbeiderpartiet, med Høyre og Frp på de neste plassene.

Det er kun på områdene samferdsel og skatter og avgifter at Høyre er tett bak Ap. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse