JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vekk med markedsløsninger

Nestleder i Fellesforbundet, Anders Skattkjær, roste regjeringa for innsatsen for arbeidslivet under den fagligpolitiske debatten. Men Roy Pedersen mente trua på markedskreftene fortsatt er litt stor hos de rødgrønne.

Pedersen, som er leder i Oslo bygningsarbeiderforening, gikk på talerstolen for å nyansere Jens Stoltenbergs oppdeling av det politiske livet. Det delte Stoltenberg inn i de borgelige, som har en naiv tru på markedskreftene, og de rødgrønne som satser på fellesskap og styring.

For langt

- Jeg påstår at markedsløsninger har fått innpass altfor langt inn i våre egne rekker de siste 20-25 åra, og det har blant annet gitt åpninger for FrP, sa Pedersen.

- Dette har vist seg blant annet i sykehusreformen, som jeg håper blir reversert, og i pensjonsreformen, som vil ramme våre medlemmer.

Trenger nye tiltak

Første mai var det medlemmer i Pedersens forening som hengte opp balustradeparolen om nytt rødgrønt flertall i Oslo. Og Pedersen lovte å støtte dette målet.

- Vi skal stille opp, men vi trenger tiltak som ytterligere viser forskjeller til høyresida, spesielt Høyre og FrP. Dere må være med på flere tiltak mot sosial dumping, dere må gjenreise en politisk styrt boligbygging, dere må fremme tiltak mot spekulasjonsøkonomien, dere må ta tilbake politisk styring med sjukehus og tørre å se på negative virkninger av pensjonsreformen! Og dere må ikke bare godta EU-direktiv som undergraver offentlig velferd og faglige rettigheter, sa Pedersen til Jens Stoltenberg.

Nytt slagord

- Desto mer ei slik linje klargjøres i valgkampen, desto større entusiasme i fagbevegelsen, mente lederen i Oslo Bygningsarbeiderforening og lanserte et nytt slagord før valget: H og FrP vil vi ikke ha – et rødgrønt flertall må i tillegg bli bra!

Annonse
Annonse