JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtte til 131 bygdebutikker

131 bygdebutikker i utkantstrøk nyter i år godt av statlig støtte på 13 millioner kroner.

– Det var svært mange gode søknader og mange gode prosjekter, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Midlene til investeringsstøtte og utviklingsstøtte for bygdebutikkene i de mest perifere områdene av landet er altså fordelt.

Ministeren mener de statlige midlene i Merkur-programmet er en ekstra hjelp til butikker som har store utfordringer med å drive lønnsomt. I disse butikkene gjøres det imidlertid en stor innsats for å holde oppe et grunnleggende tjenestetilbud for folk i de minste bygdene.

– Jeg er imponert over den jobben mange av disse utkantbutikkene gjør sammen med engasjerte og lojale kunder, sier Navarsete.

Merkur-programmet retter seg mot kompetanseheving for utkantbutikker. Merkur er et virkemiddel for økt kvalitet og sikring av viktige tilleggstjenester i de minste bygdene. Hoveddelen av pengene går til å fornye kjøle- og fryseanlegg pluss nye dataløsninger i butikkene. (ANB)

Annonse
Annonse