JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter for klimameldingen

Venstres nestleder Ola Elvestuen frykter for den kommende klimameldingen etter olje- og energiminister Ola Borten Moes (Sp) utspill mot miljøbevegelsen.

christina.halvorsen@anb.no

– Skal dette gjenspeiles i klimameldingen, er det all grunn til å være bekymret. Med et slikt utgangspunkt frykter jeg for meldingen, for vi vet at Arbeiderpartiet sitter på sidelinjen og jubler over Borten Moe i denne saken, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Må være pinlig

Han mener SV og Senterpartiet uttaler seg som om de ikke sitter i samme regjering.

– Dette må være pinlig for SV. Og for oss andre er det vanskelig å vite hva regjeringen egentlig mener. Hvis denne uenigheten er bakgrunnen for at klimameldingen er utsatt, er det absolutt grunn til å være på vakt, mener Venstre-toppen.

Elvestuen mener også at Borten Moe skaper et karikert fiendebilde som ikke har rot i virkeligheten.

– Å begrunne manglende tiltak innenfor fornybar energi med en miljøbevegelse som jo nettopp etterspør tiltak, blir helt feil. Dette er å lage en unnskyldning for egen manglende politikk, mener Elvestuen.

Sett seg lei på motstanden

Det var i et intervju med NTB tidligere i uken at statsråd Ola Borten Moe varslet kamp mot miljøbevegelsen om agendaen i miljø- og energidebatten. Statsråden har sett seg lei på motstanden fra miljøbevegelsen mot å investere i nytt høyspentnett, vannkraftverk og vindmølleparker.

– Jeg opplever at miljøbevegelsen aktivt legger hindringer i veien for at vi skal lykkes med våre ambisiøse fornybare mål. Det går ikke i hop både å ha en ambisjon om mer fornybar energiproduksjon og samtidig nekte å ta konsekvensene av det, sa den relativt ferske olje- og energiministeren.

Han kalte det et «paradoks» at det i den norske samfunnsdebatten er et motsetningsforhold mellom det å være for olje og gass og å være miljøvennlig og foroverlent. (ANB)

Annonse
Annonse