JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Valgthrilleren» er SVs håp

SV lanserte søndag ettermiddag plan B. Den går ut på å dra Norge rundt med bussen «Valgthrilleren».

Partileder Kristin Halvorsen er alvorlig bekymret over dårlige meningsmålinger både sentralt og lokalt.

– Det er en alvorlig situasjon når SV-ere over hele landet står i fare for å falle ut av kommunestyrene. Vi må vise velgerne at SV trengs i kommunestyrene, sier hun.

Bussturen ble søndag lansert som partiets plan B. Halvorsen har tro på at det er mulig å mobilisere velgere.

– Det er et stort mobiliseringspotensial. Muligheten til å kapre velgere er stor i sluttfasen av en valgkamp. Vi har hatt slike sluttspurter tidligere, i 1993, 1997 og 2009. Vi må også huske at rundt halvparten av velgerne bestemmer seg for parti den siste uken, og flere av disse de siste par dagene før valget, sier Halvorsen til NTB.

Partilederen svarer unnvikende på hva som var feil med plan A, og avviser en debatt om partiets regjeringsdeltakelse som årsak til de dårlige meningsmålingene.

– Nå handler det om lokalvalg og å få et best mulig resultat der, er hennes korte kommentar.

Slutt på valgkosen

Halvorsen advarer om at det nå er slutt på det hun kaller valghyggen fra SVs side, og at planene derfor er lagt om.

– Den gamle strategien holder ikke. Nå er det slått alarm, og det er samling i bunn som gjelder. Vi har fått mange rapporter om at de rødgrønne taper flertallet til Høyre og Frp dersom radikale velgere ikke stemmer SV, sier hun.

– I løpet av den siste uka må vi få radikale velgere til å forstå at nå gjelder det. Det er en forskjell å ha et sterkt SV til venstre for Ap til å sørge for at den rødgrønne politikken blir gjennomført, fortsetter partilederen.

Kamp mot Frp

Halvorsen understreker at en stemme til SV kan avgjøre om det blir rødgrønt eller borgerlig styre i kommuner som Oslo, Trondheim og Tromsø.

– Kommunevalget avgjøres av om SV klarer å mobilisere radikale velgere, eller om Fremskrittspartiet klarer å mobilisere de mest høyreorienterte velgerne, slår hun fast.

Halvorsen karakteriserer turen med «Valgthrilleren» som en verdimobilisering for mangfold og solidaritet. Derfor mener hun at det mest av alt gjelder å mobilisere flere velgere til å stemme på venstresiden enn det Frp klarer å skaffe på sin kant.

– Vi har en plikt til å mobilisere venstresidens velgere. Valget dreier seg ikke bare om miljø og barn og unge. Det er et verdivalg for fellesskap og solidaritet, ikke Frps privatisering, slår Kristin Halvorsen fast. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse