JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Trondheim har full dekning

Som første storby kan det rødgrønne utstillingsvinduet Trondheim skryte av full sykehjemsdekning. – Imponerende, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Med statsministeren ved sin side kunne Ap-ordfører Rita Ottervik tirsdag legge fram helt ferske tall for sykehjemsdekningen i Trondheim: Ingen eldre behøver å vente lenger enn seks uker på langtidsplass på sykehjem eller over to uker på korttidsplass. Dermed er løftene fra forrige valg innfridd.

– Vi er ennå ikke i mål. Fortsatt er det eldre på dobbeltrom. Målet for de neste fire årene er at alle som ønsker det skal få enerom. De som ønsker å bo hjemme, skal få faste hjelpere som kommer til avtalt tid, lovet Ottervik.

Applaus fra statsministeren

Statsminister Jens Stoltenberg var tirsdag en snartur innom Trondheim for å bidra til at Rita Ottervik får fire nye år i rådhuset.

– Vi ser hvordan Trondheim igjen går foran, sier han.

– Trondheim var først ute med full barnehagedekning. Vi har lovet full sykehjemsdekning innen 2015. Trondheim har klart det nå. Jeg er imponert over Rita Ottervik og Trondheim, sier Stoltenberg.

Det er lettere å nå slike mål når sentrale og lokale politikere prioriterer likt, la han til.

Opptrapping

Stoltenberg og Ottervik møtte pressen utenfor det nedlagte Persaunet sykehjem i Trondheim. Det skal rives og erstattes med et helt nytt sykehjem. Det er også andre nye sykehjem i kjømda.

– Vi får flere eldre, og vi skal fjerne dobbeltrommene. Samtidig må vi sørge for å ha nok korttidsplasser. Derfor må vi sørge for å ha en gradvis opptrapping etter hvert som behovet øker, sier Ottervik.

Ifølge Aps egne tall har Trondheim fått 162 nye sykehjemsplasser siden 2004. Høyre-styrte Bergen har til sammenligning fått 74 færre plasser.

For neste periode lover Ap 120 nye plasser, samt mange nye stillinger i hjemmebasert omsorg.

Flere på heltid

Det vil bli en utfordring å skaffe nok helsepersonell, både til sykehjemmene og hjemmetjenesten, vedgår Ottervik. Men hun har ikke planer om å vende seg til Adecco eller andre bemanningsbyråer.

– Vi har mange som jobber deltid innen helse– og omsorgssektoren. Den store utfordringen blir å få til flere hele stillinger. Så vi får sette inn hardt trykk for å få deltidsansatte inn i hele stillinger, sier Ottervik. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse