JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi har vunnet skolevalget

AUF-leder Eskil Pedersen ble møtt av jubel fra sine egne da han tirsdag utropte Arbeiderpartiet til vinner av skolevalget 2011.

– Jeg er stolt av dere, sa AUF–lederen, mens AUF–medlemmene jublet på valgvaken i Folkets Hus.

Arbeiderpartiet gjorde sitt beste skolevalg noensinne, og fikk en oppslutning på 29,7 prosent. Dette er en framgang på 8,5 prosentpoeng siden skolevalget i 2007.

– Det er et historisk resultat. Det er ingen tvil om at Arbeiderpartiet har vunnet skolevalget 2011. Vi går mest opp fra forrige kommunevalg og er klart det største partiet, sa Pedersen.

God stemning

AUF-lederen viste til at ungdomsorganisasjonen nå har en svært tung tid bak seg etter terrorangrepet på Utøya.

– Vi tok et valg. Vi skulle sørge for mer åpenhet og demokrati. Og det er nettopp det vi har gjort. Jeg er stolt av dere. Hele landet er stolt av dere, sa Pedersen.

Stått på stand

Han roste AUF-erne som etter katastrofen på Utøya, har reist seg, og gjennomført starten på valgkampen på skoler og på stands.

– Vi skal være utrolig stolte av årets skolevalgsresultatet og av de mange AUF–erne som har stått på på skoler og på stand. Denne seieren er deres, sa han.

Mens Ap ble den klare vinneren av skolevalget, ble SV og Frp taperne, ifølge de endelige tallene fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD).

Mens Arbeiderpartiet fikk 29,7 prosents oppslutning, kunne også Høyre notere seg for et svært godt resultatet med 24,3 prosent, 6,8 prosentpoeng mer enn ved lokalvalget for fire år siden. Det er i tråd med utviklingen på meningsmålingene at disse to partiene gjør det svært godt blant de 368 skolene som stemte mandag og tirsdag. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse