JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Retter kraftig skyts mot Siv

KrF-leder Knut Arild Hareide mener SV-leder Kristin Halvorsens oppgjør med Frp om mangelfull vilje til å ta igjen mot hatefulle ytringer er en dårlig plan B for SV.

Venstres Trine Skei Grande vil ikke opptre som meningspoliti.

Halvorsen beskylder Fremskrittspartiets leder Siv Jensen for å vike unna et oppgjør med hatefulle holdninger i eget parti og blant egne tilhengere.

– Det er ikke mulig for Siv å bli statsminister etter denne sommeren her. Det krever et mot som hun ikke har vist at hun har, sier Halvorsen til Aftenposten.

– Bør ta til motmæle

Halvorsen mener at Jensen bør ta til motmæle mot det hun kaller stigmatiserende uttalelser mot innvandrere generelt og muslimer spesielt, både fra Frps egne medlemmer og fra debattinnlegg på Frps hjemmesider og blogger.

– Hvorfor i all verden tar ikke Siv igjen? Hvorfor tar hun ikke til motmæle og gjør det klart at hun ikke aksepterer hatske og aggressive innlegg og uttalelser? Hun sier de sletter innleggene. Ja vel, men hvorfor ikke aktivt gå ut mot dem også, spør Halvorsen.

Halvorsens utspill er et desperat forsøk på å dreie oppmerksomheten bort fra SVs egne problemer, svarer Jensen.

– Vi har overhodet ingen ting å skamme oss over, sier Jensen.

Debatten på Jensens Facebook-side er et speilbilde av hva ulike aktører mener, sier Jensen videre.

– Jeg fjerner rasisme og sjikane, men aksepterer at det står ting der som jeg ikke er enig i. Mange har tatt til orde for at vi nå skal ha mer ytringsfrihet. Halvorsen vil ha mer kontroll, sier Frp-lederen.

Hareide og Skei Grande

– Hvis SVs siste utspill er partiets plan B, er det lite imponerende. Vi ønsker ikke å være med på denne typen debatter. Det viktige for oss er å få fram vår egen politikk, sier Hareide til NTB.

Han forventer også at Siv Jensen rydder opp i språkbruken i egne rekker slik hun har lovet.

Trine Skei Grande mener at politikerne må få si hva de vil.

– Det er viktig at politikerne sier hva de mener. Nå er vi så tett opp til et valg at velgerne kan dømme dem ut fra det. Det er et viktig og velment råd fra min side at ingen skal være meningspoliti, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse