JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp stoler ikke på målingene

Frps generalsekretær Geir A. Mo synes det er noe som ikke stemmer.

Han får masse gode tilbakemeldinger fra arrangementer rundt om i landet, samtidig som enkelte målinger er nede på 12 og 14 prosent.

– Kommentatorene avskriver oss, nær sagt som alltid. Men det er noe merkelig, noe som ikke rimer. Der er stor etterspørsel etter materiell om Frp og vår politikk, og det er stor deltakelse på våre stands og valgmøter over det ganske land. Det kan se ut som om målingene ikke fanger opp dette, sier Mo til NTB.

Han varsler full pakke gjennom helgen, helt fram til valgdagen mandag. Partileder Siv Jensen skal til Seljord i Telemark lørdag, før TV 2-debatten om kvelden, Per Arne Olsen skal til Rogaland, Per Sandberg til Hordaland og Sør-Trøndelag, mens Carl I. Hagen holder seg i Oslo, der han er ordførerkandidat.

– Vi skal banke på dører, stå på stand, diskutere med velgerne og sanke stemmer til siste slutt. Før var det sånn at valgkampen var over da lysene slukket etter partilederdebatten, slik er det ikke lenger. Det eneste valgloven forbyr, er politisk agitasjon utenfor valglokalene, sier Mo.

Massivt

Det samme sier Aps partisekretær Raymond Johansen. På telefon fra Skarnes, etter en hektisk dag på Øvre Romerike, forsikrer han at det blir massiv innsats og full mobilisering gjennom helgen.

– Vi skal stå på så lenge det er stemmer å vinne. Det blir kjempetrøkk, og den Ap-statsråd som ikke gir alt under innspurten, skal få med meg å gjøre, sier en kamplysten partisekretær.

Han vil ikke forskuttere resultatet, og advarer Ap-tilhengere mot å la seg blende av tall på meningsmålingene.

– Vi har hatt en del gode målinger, og det sporer til ekstra innsats. Men mye kan skje de siste dagene, helt fram til lokalene stenger mandag. Det er kun én måling som gjelder, og det er valgresultatet, sier partisekretæren.

Heller ikke Oslo synes Johansen er avklart, så der er det kamp på kniven om prosentene.

10 prosent

Generalsekretær Mo i Frp viser til at rundt 10 prosent av velgerne først bestemmer seg på valgdagen og at det kan være mye å vinne på å stå løpet helt ut. Frps målsetting er å matche resultatet fra 2007 på 17,5 prosent, alt annet vil være en gedigen skuffelse.

Mo sier at valgkampen har vært sprikende, men at Frp har kjørt fram eldreomsorg som et overordnet tema.

Også Høyre holder trykket oppe helt til mållinjen. Selv om partiet ligger an til et knallgodt valg, er det full mobilisering fra topp til bunn i partiet. Fredag markeres 100-timersinnspurten.

– Her tas overhodet ingenting for gitt, og Oslo er ingen walkover. I hovedstaden arbeides det på spreng for å sikre fortsatt borgerlig styre. Men det er selvsagt svært hyggelig at mange mener Fabian Stang er blitt for Oslo det Jens Stoltenberg er for landet etter 22. juli, sier generalsekretær Lars Arne Ryssdal.

Ikke over

Partilederdebattene på NRK og TV 2 betyr ikke at valgkampen er over. For Ryssdal er det ikke slutt før den siste stemme er lagt i urnen. Det betyr at Høyres soldater ute i felten vil banke på dører og drive valgarbeid til langt ut på dagen mandag.

Bruken av partitoppene vurderes fortløpende, men de siste dagene blir ledelsen, med Erna Solberg i spissen, værende nær hovedbølet i Oslo. Ryssdal er svært godt fornøyd med målinger som ganske stabilt gir Høyre en solid framgang fra 2007. Flere spår at partiet kan få nærmere 25 prosents oppslutning.

– Vi ser at et langt løp over flere år har holdt helt inn, sier generalsekretæren.

For Høyre har ikke valgkampen dreid seg om én dominerende sak. Men overalt der partiets tillitsvalgte har hatt ordet, har de kjørt fram skole og kunnskap, både sentralt og lokalt.

(ANB-NTB)

Annonse
Annonse