JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bruker 16 millioner på valget

Fagforbundet bruker like mange penger på rødgrønn valgkampstøtte som Høyre og Frp til sammen har til rådighet i sine budsjetter.

Fagforbundet betaler ut over 16 millioner kroner til valgkampen til fordel for Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Høyre og Frp har til sammenligning et valgkampbudsjett på 8 millioner kroner hver, skriver Dagens Næringsliv.

Åge Aleksandersens turné til 18 fylker utgjør 8 millioner kroner av totalbeløpet på 16 millioner kroner. 2 millioner kroner er rettet mot lokal valgkamp. 5 millioner kroner går som direkte pengestøtte til de rødgrønne partiene: 3 millioner kroner til Ap, 1 million til SV og 1 million til Sp.

Forbundet bruker også 3 millioner kroner på avisannonser, noe som er like mye som Venstre og KrFs valgkampbudsjetter til sammen.

Leder Jan Davidsen mener det de bruker totalt i valgkampen tilsvarer det en håndfull medlemmer taper bare i pensjon hvis Høyre og Frp får gjennomslag for sin politikk.

– Det er så enkelt som at vi må være til stede på den politiske arenaen for å forsvare interessene til medlemmene våre, sier Davidsen.

Fagforbundets motpart i lønnsoppgjørene, NHO, mener det er vanvittig at de bruker så mye penger på å støtte valgkampen.

– Det er et demokratisk problem når en aktør går så tungt inn med pengestøtte og egen kampanje i et demokratisk valg, sier direktør for næringspolitikk i NHO Service, Dag Ekelberg. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse