JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mye ulovligheter i helsesektoren

Arbeidstilsynet finner uventet mange brudd på arbeidstidsbestemmelsene i helsesektoren over hele landet.

Arbeidstilsynet har siden i vinter gjennomført flere hundre tilsyn i bemanningsbyråer, kommuner og helseforetak over hele landet, med særlig fokus på arbeidstid. Tilsynet med Trondheim kommune, som resulterte i en anmeldelse for brudd på arbeidsmiljøloven, var en del av dette nasjonale initiativet. Tidligere er også Moss kommune og helseforetaket i Østfold anmeldt for brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

Større omfang

– Tilsynsvirksomheten er ennå ikke sluttført og oppsummert. Men vi ser at omfanget av ulovlig arbeidstid i helsesektoren er større enn vi trodde da vi startet, sier Ørnulf Halmrast, regiondirektør i Arbeidstilsynet i Oslo. Han koordinerer denne tilsynsvirksomheten på nasjonalt plan.

Arbeidstilsynet omprioriterte tilsynsvirksomheten etter Adecco-saken i vinter, forteller han.

Verre enn i bygg- og anlegg

– Vi fokuserte på innleie og utleie av arbeidskraft, særlig i helsesektoren, men også innen bygg og anlegg. Vi har også sett på brudd på arbeidstidsbestemmelser i kommunene og i helseforetakene, sier Halmrast.

Sluttrapport med oppsummering av tilsynsvirksomheten vil først komme på nyåret. Men tilsynene har allerede avdekket at arbeidstidsbestemmelsene er en utfordring i helsesektoren.

– Vi har til nå registrert flere brudd på arbeidstidsbestemmelsene i helsesektoren enn i bygg- og anleggsbransjen, opplyser Halmrast.

LES OGSÅ: Anmeldes for 26.100 lovbrudd

(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse