JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

30 millioner til ILO

Regjeringen foreslår i revidert å gi nye 30 millioner kroner til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) for å bedre internasjonale arbeidsstandarder.

nina.hanssen@lomedia.no

Mer om revidert nasjonalbudsjett på Regjeringens budsjettportal.

Bakgrunnen for den økte støtten til ILO er at regjeringen har innsett at den internasjonale finanskrisen har blitt en økonomisk krise og er på vei til å bli en sosialkrise i mange land. Dette er også noe LO har vært opptatt av. Nå håper regjeringen at en styrking av ILO kan bidra til å hindre en eskalerende sosial- og politisk krise.

Ifølge den internasjonale arbeidsorganisasjonen, ILO, vil 90 millioner flere mennesker være arbeidsledige når vi når 2010. Millioner av dem som blir ledige verden over har ingen sosial beskyttelse som kan ivareta de mest grunnleggende behov.

-Vi frykter at finanskrisen vil føre til dårligere arbeidsvilkår og svekkede sosiale rettigheter, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre i dag. Mange av de internasjonale tiltakspakkene mot finanskrisen har vært rettet mot finansnæringen selv. Det har vært viktig for familier, for virksomheter og for lokalsamfunn. Men det er også viktig at tiltakspakkene beskytter arbeidstakernes grunnleggende rettigheter.

- Regjeringen ønsker at sysselsetting, sosial beskyttelse og kriterier for et anstendig arbeid løftes høyere i den internasjonale debatten om hvordan vi skal møte finanskrisen Arbeidet for å sette internasjonale standarder for et anstendig arbeidsliv, er en viktig del av arbeidet med å bekjempe fattigdom og sikre en mer rettferdig verden, sier Støre.

Annonse
Annonse