JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mann siktet for korrupsjon

En ansatt i Oslo kommunes busselskap Unibuss er pågrepet og siktet for korrupsjon i forbindelse med innkjøp av busser.

Pågripelsen skjedde mandag etter interne undersøkelser i Unibuss.

– En ansatt i selskapet er pågrepet og siktet i saken, opplyser styreleder Cato Hellesjø i selskapet.

Politiet bekrefter pågripelsen.

– Vi har pågrepet en mann etter en anmeldelse fra Unibuss. Han er siktet for korrupsjon og sitter i avhør mandag ettermiddag. Vi har ikke bestemt oss for om mannen skal varetektsfengsles, sier politiadvokat Christian Stenberg i Oslo-politiet til NTB.

Penger fra bussprodusent

Bakgrunnen for at styrelederen i selskapet gikk til politiet med saken, er resultater av interne undersøkelser gjennomført i kjølvannet av tips om en omfattende korrupsjonssak i Tyskland, der MAN-konsernet er involvert.

– I forbindelse med disse undersøkelsene fikk Unibuss opplyst at en nåværende ansatt i Unibuss, daværende Sporveisbussene, skal ha mottatt betydelige pengebeløp fra bussprodusenten MAN i forbindelse med innkjøp av busser i perioden 2002-2006, sier Hellesjø, som sier selskapet ser meget alvorlig på saken.

Kommunalt selskap

– Vi har meget høye etiske standarder i all vår virksomhet, og jeg er derfor svært skuffet på vegne av hele organisasjonen når en sak som dette kommer opp.

Det er foreløpig uklart om andre ansatte i selskapet er involvert i saken.

– Vi har i dag ingen indikasjoner på at andre ansatte i selskapet er involvert eller at det finnes tilsvarende saker i selskapet, men dette blir det nå opp til politiets etterforskning å få klarlagt, sier Hellesjø.

Unibuss AS, som tidligere het AS Sporveisbussene, er heleid av Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), som igjen eies av Oslo kommune. Unibuss driver rutebussvirksomhet i Oslo, Akershus og Vestfold. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse