JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jens stoler på SV

Statsminister Jens Stoltenberg tror den rødgrønne regjeringen holder sammen til stortingsvalget i 2013.

kjell.werner@anb.no

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Jeg er trygg på det, sa Stoltenberg i partilederdebatten ved midnatt.

Bakgrunnen for hans uttalelse var SVs dårlige valgresultat og SV-leder Kristin Halvorsens beskjed om at går av til våren.

Jens Stoltenberg sier han respekterer Halvorsens beslutning om å gå av. Samtidig poengterte statsministeren at det er ingen andre politikere han har samarbeidet tettere og nærmere enn med Halvorsen.

Gode kandidater

SV-lederen la på sin side vekt på at partiet har flere gode kandidater til å ta over etter henne.

– Vi trenger å fornye vårt politiske prosjekt, sa Halvorsen og pekte på at det er en stor jobb å begeistre i egne rekker samtidig som partiet skal samarbeide med den største konkurrenten.

Også Sp-leder Liv Signe Navarsete stoler på at SV blir videre med i regjering.

– Ja, det gjør jeg. Vi skaper gode resultater i regjering, sa Navarsete etter å ha karakterisert det som trist at Halvorsen nå trekker seg.

– Hun er tøff og raus, sa Sp-lederen og la til at hun har stor respekt for at SV-lederen har fått nok etter 15 år i dette vervet.

Tror på prosjektet

LO-leder Roar Flåthen sier til ANB at det rødgrønne prosjektet vil fortsette i beste velgående, selv om SV-leder Kristin Halvorsen trekker seg som partileder.

– Alle partiledere trekker seg på et eller annet tidspunkt, og jeg har stor forståelse for hennes avgjørelse. Det finnes uansett ingen annen SV-leder som har hatt så stor innflytelse i politikken som Kristin Halvorsen, sier Flåthen.

– SVs deltakelse i det rødgrønne prosjektet er sterkt forankret, selv om partiet har diskutert det ved flere anledninger. De har alltid konkludert med at de har reell innflytelse.

– Men du frykter ikke at SV nå må få gjennomslag for viktige symbolsaker som går på tvers av LOs syn, for eksempel i energi- og miljøspørsmål?

– De har jo greid å sette konsekvensutredningen for Lofoten og Vesterålen på vent, og vinner en del saker som vi ikke er enige i. Men det blir en håpløs diskusjon. Vi er fornøyd med den helhetlige rødgrønne politikken, og SV skal ha sin del av æren for det, avrunder Flåthen. (ANB)

Annonse
Annonse